Copyright 2017

зa вечеря

Дюнер с печено на грил овче месо

Автор Mission Wraps
4
студено
топло
С риба
С месо
Вегетариански
Original

Wrap-и Mission Original е класика в жанра, която ще задоволи всеки вкус.

+ Виж повече

Опитай арабската кухня и сервирай лаваш с агнешко! Ориенталският му вкус ще вдъхнови всекиго.

Съставки

4питки за дюнери Mission Original
8резена патладжан, печен на грил и маринован със зехтин
15стръка магданоз
200gхумус (паста от нахут)
400gдребно нарязано овче месо или месо за дюнери
100gбели стафиди
2чаени лъжички зехтин
сол и пипер.

Приготвяне

  1. Стафидите се киснат в топла вода за 15 мин., а след това се изцеждат.
  2. Магданозът се измива и нарязва.
  3. Зехтинът се загрява в тиган на силен огън и след това се добавя месото.
  4. Докато се пържи, то трябва да се бърка енергично.
  5. Подправя се със сол и черен пипер.
  6. След това към месото се прибавят стафидите и магданозът.
  7. Те продължават да се пържат заедно с месото.
  8. Патладжанът се изцежда.
  9. Питките за дюнери се намазват щедро с хумус.
  10. Върху тях се поставят два резена патладжан и месо.
  11. Четирите питки се сгъват във формата на дюнер и се сервират.
Вход
или

Вие не сте се регистрирали? Регистрирай се!

Сподели с приятели

Нека научат нашите рецепти
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now