Сос тофи
Сладък, гъст и вкусен! Можете да използвате сос тофи като допълнение към много десерти. Направи си сам!
Съставки
150g | захар |
150ml | незаквасена сметана 36% |
150g | бял шоколад |
2 | супени лъжици масло |
Приготвяне
- Равномерно поръсете захар в тиган. Загрявайте бавно и изчакайте, докато захарта започне да се карамелизира.
- Към получения карамел добавете незаквасена сметана. Разбъркайте и оставете за малко соса да къкри.
- Отдръпнете тигана от котлона и оставете настрана соса да поизстине. Добавете парченца бял шоколад и масло и разбъркайте добре.
- Сосът тофи е готов! Можете да полеете вашия десерт. Той е перфектен за пирожки с ябълки.